Το σήμα Green Key

Green Key, ένα σήμα ποιότητας (eco-label) για τον τουρισμό.

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Σε αντάλλαγμα, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα (eco-label) για το marketing της επιχείρησής τους.

Καθώς το βραβείο Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό, καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η επιβράβευση με το σήμα Green Key προϋποθέτει την τήρηση αριθμού οικολογικών απαιτήσεων, των κριτηρίων δηλαδή του προγράμματος.

Σήμερα, είναι διαθέσιμα τα κριτήρια για:

  • ξενοδοχεία
  • ξενώνες
  • χώρους κατασκήνωσης (campings)
  • συνεδριακά κέντρα

Αυτή τη στιγμή, η διεθνής Γραμματεία του δικτύου Green Key μελετά επί πλέον κριτήρια, για άλλους τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως κέντρα αναψυχής, ζωολογικούς κήπους κλπ.

Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανα τον κόσμο.

Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το FEE ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στις σελίδες μας να δουν τα κριτήρια του προγράμματος, πληροφορίες για συχνές ερωτήσεις, τα νέα του προγράμματος καθώς και τις βραβευμένες επιχειρήσεις. Μπορούν επίσης να πληροφορηθούν για τη διαδικασία συμμετοχής, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να κατεβάσουν την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ή σχετικό υποστηρικτικό υλικό.